Lite allmänna tekniknyheter

Don’t be evil är googles motto men frågan är om de inte nu för tiden är väldigt nära gränsen. När Google Street View-bilen körde runt så tog den inte bara bilder på gatorna utan samlade också in information från trådlösa nätverk (som ip-nr)och i vissa fall fick tag i hela e-post meddelanden och annan ”känslig” information. En sak är att de faktiskt går ut med denna information (som är bra) en annan är att det tar en väldigt lång tid innan de faktiskt gör det (som är väldigt dåligt).

Något som liknar det som google gjorde är add-onet som finns till Firefox som kan ta reda på personers inloggningsuppgifter. Detta sker genom att personen med add-onet kopplar upp sig till ett öppet trådlöst nätverk och i princip väntar på att någon ska logga in på bl.a. facebook. Add-onet samlar då in informationen och visar detta för personen (med bl.a. bild om det är FB) som sedan kan göra vad den vill med informationen.

En mycket roligare nyhet är att några från OpenOffice.org ha brytit sig ur och skapat LibreOffice som troligtvis kommer vara lite bättre än OOffice eftersom det kommer vara öppnare, allmänheten kommer kunna hjälpa till i större utsträckning, och andra bra saker :)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: